Svimmelhed

- når verden ikke kan være stille

Svimmelhed er helt utroligt invaliderende i hverdagen. Jeg har selv haft problemet inde på livet i perioder. Det er svært at gennemføre ret meget i en svimmel tilstand.

Almindelige dagligdags gøremål, bliver større projekter, fordi det skal gøres langsommere, og forsigtigt – så man ikke går ind i ting, vælter noget eller taber noget. Allerhelst vil man bare gerne være i ro – så der kan blive ro om ørerne på én. Det er, som om alt er i bevægelse og uorden, og det er ret svært at koncentrere sig og fokusere på noget. Selv det at føre en samtale kan være irriterende og svært.

Hvorfor svimmelhed?

 

Helt personligt havde jeg flere forskellige diagnoser oppe at vende – men i sidste ende har det som regel vist sig at være tegn på ubalance i tempoet i livet, for meget stress, og for meget at holde styr på. For mig blev det et vink med en vognstang, om at tempoet skulle sættes ned, og der skulle mere ro på.

Vi lever i et samfund, ikke bare med et højt tempo, men også med rigtigt mange daglige inputs, informationer og ting, som – selvom vi ikke forholder os til det hele bevidst – alt sammen opfanges af underbevidstheden og påvirker os. Så jeg vil påstå, at nogle gange er der ganske enkelt tale om overload, og et stop-signal fra kroppen om at nok er nok.  At vi med held vil kunne skære nyhederne, facebook, mobilen, i-paden, dagens aviser m.m. fra.

Svimmelhed kan naturligvis også opstå grundet andre ubalancer. Som mange andre symptomer kan det opstå af ubalance i organer, det kan være reaktioner efter fald, ulykker, slag eller operationer, hvor selv de mindste små ubalancer forplanter sig videre i systemet. Især efter hjernerystelse og piskesmæld kan det være et problem, også op til flere år efter, da det ikke er unormalt at have eftervirkninger af den slags. (læs mere om det under hjernerystelse/ og piskesmæld)

 

Behandlingen

Jeg oplever ofte, at Kraniosakralterapi Biodynamic har god virkning ved svimmelhed. Som ved alle mine behandlinger, tager jeg udgangspunkt i helhedsbilledet, og i den enkeltes symptomer og syge-historie. Nogle gange er balanceringen af nervesystemet i sig selv med til at klienten bedres betydeligt. Andre gange er det via balancering af organ-ubalancer, eller ved behandling af gamle traumer og sår, jeg oplever en reaktion på bedring.

Mange gange mærker jeg tydeligt ubalancer, når mine hænder ganske let har kontakt hos en klient, og mærker også tydeligt, når roen i systemet indfinder sig lidt efter lidt.

Til hver en tid vil den generelle forbedring og balancering i kroppen, have en positiv indflydelse på svimmelheden. Der bliver simpelthen mere ro.

Det gælder naturligvis også ved svimmelhed, at det er en god ide at konsultere sin læge og sikre sig, at det ikke handler om løse ørekrystaller, forhøjet blodtryk eller andet som lægen kan undersøge én for.

 

Hvor mange behandlinger?

Jeg anbefaler ofte – ligesom ved de fleste andre behandlingsformer- at give sig selv muligheden for min. 3 behandlinger for at få bedre og mere vedvarende resultater. Der kan sagtens ske ting og sager og bedringer allerede efter første gang – min erfaring er dog, at det giver mening, at dårlige vaner og symptomer kan have brug for tid til at falde mere og bedre på plads.