Stress

Stress er ikke en sygdom. Stress er overbelastning af systemet.

Stress er en tilstand, hvor nervesystemet har været for længe i et højt beredskab, og ikke selv er i stand til at finde tilbage til sin naturlige tilstand. Det er en tilstand, hvor systemet ikke får ro, og ikke selv formår at slå fra. Stress i sig selv er ikke negativt. Der er man bare i gang og har travlt.  Men når kroppen og nervesystemet ikke kan slå fra igen og koble af, men på en måde hele tiden er i alarmberedskab, opstår en langt alvorligere belastning og den har helt andre konsekvenser. Symptomerne kan være træthed, koncentrationsbesvær, hukommelsesproblemer, indre uro, hovedpine, hjertebanken, mavesmerter, irritabilitet, angst, søvnløshed, ubeslutsomhed m.fl.   

Ved behandling med Kraniosakralterapi Biodynamics får nervesystemet endelig en chance for at slappe af – hovedet får ro for tanker og via behandlingen får kroppens egne iboende ressourcer mulighed for at komme på banen og balancere hele systemet – såvel krop som psyke. 

Når jeg mærker en stresset krop, føles det ofte som en sitren og en uro i systemet. Som regel oplever klienten samme fornemmelse, samt svært ved at koble fra og ”give slip”, og bare være. Her arbejder jeg med det vi kalder de embryologiske kræfter, kroppens egne helende kræfter. 

Ved at blive ved den ro og stabilitet som er her, i kroppens egne langsomme og rolige og stabiliserende rytme, har hele systemet en chance for at skifte, og for at give plads til mere balance og ro. I og med det er kroppens egen evne til at regulere sig selv, som understøttes i behandlingen, er det også en mere holdbar løsning, og du får et generelt bedre velvære fremover.