Kæbespændinger

- anstrengende og sammenbidt

Kæbespændinger kan være voldsomt belastende. Både fordi det i sig selv er belastende og hårdt og giver ømhed. Men det belaster også ofte nakken og hovedet, og giver smerter og kan give hovedpine og nakkesmerter. Mange oplever det især når de vågner, fordi det netop er i løbet af natten det foregår, imens andre kan tage sig selv i, gennem dagen at bide lidt for meget i sig – og derved også mærker det rent fysisk, at de spænder og bider sammen.

Hvorfor kæbespændinger?

Kæbespændinger kan komme sig af mange årsager. Dels kan det handle om, at vi brænder inde med noget, grubler over ting, eller måske ikke er helt tilfredse, og ikke finder en løsning, men i stedet vælger at ”bide tænderne sammen ”, som det hedder. Og gør det bogstaveligt talt! Det kan handle om natlige grublerier, hvor kroppen reagerer med tænders gnisel og bidden sammen.

Det kan absolut også komme af andre ubalancer af mere fysisk karakter, en for høj tandfyldning, dårlig tandstilling eller reaktioner p.g.a. tandbøjle og rettede tandstillinger.

Det kan være vi helt kontant vi har været ude for et fald, et slag, et uheld og har slået os på hovedet/kraniet, ryg bækken eller korsben. Og Igen har vores organers tilstand go indbyrdes balancer indflydelse- også på kæbespændinger. 

Tingene hænger sammen og kroppen kompenserer på måder, som vi ikke altid ser den direkte sammenhæng i.

Behandling

Ved kæbespændinger, som ved alle andre symptomer, er det vigtigt at kigge på mulige sammenhænge og danne sig et overblik over, hvor ubalancerne kan stamme fra. Det er altid den slags jeg starter ud med, før den egentlige behandling påbegyndes. Derfor vil jeg nogen gange behandle direkte omkring kæbeleddet, imens jeg andre gange tager udgangspunkt andre steder på kroppen, alt efter hvad der giver mening i den enkeltes samlede symptombillede.

 

Det kan også være vigtigt at blive tjekket hos tandlægen om der kan være tale om nogle helt konkrete problemer med tandstilling, for høje fyldninger el.a. Så skal det naturligvis reguleres. Derudover er en bideskinne ( også gennem tandlægen) en mulighed, til at sove med om natten, til at tage det værste tryk. Her er det vigtigt at se det som en lindring og hjælp – ikke som en decideret årsags-fjerner. 

Hvor mange behandlinger?

Jeg anbefaler ofte – ligesom ved de fleste andre behandlingsformer- at give sig selv muligheden for min 3 behandlinger for at få bedre og mere vedvarende resultater. Der kan sagtens ske ting og sager og bedringer allerede efter første gang – min erfaring er dog, at det giver mening, at dårlige vaner og symptomer kan have brug for tid til at falde mere og bedre på plads.