Angst

Angst er en meget ubehagelig og invaliderende tilstand.
Den er svær at navigere i og den har indflydelse på alle dele af den angst-ramtes liv.

Sådan kan angst føles

Symptomerne kan være meget fysiske – i form af rysten, uro i hele kroppen, nervesystemet er i højeste alarmtilstand og der er ikke meget ro nogle steder. Som regel udspringer det af en masse tanker om nogle bestemte situationer – hvad der kan ske, hvad man er bange for. Andre gange kan det virkelig føles som om det er rent fysisk, fordi kroppen begynder at reagere med hjertebanken, svedture og rysten.

Hvorfor har du angst

Angst er så svært at tage og føle på. Du kan opleve dit liv burde være iorden, men så kommer de her reaktioner, på en måde “uden grund”. Sådan kan det ihvertfald føles.

Jeg vil dog sige at for de flestes vedkommende, når vi først har talt lidt rundt om hvordan livet og livsomstændighederne i virkeligheden er i deres liv, giver det så alligvel mening. Ofte er det forbundet med pres af en slags. Det kan være din base, usikkerhed omkring din boligsituation, uro i familien, sygdom. Det kan også handle om forventninger ift præstation i  skolen eller på jobbet,  det være sig fra andre du føler du skal leve op til, og meget ofte også fra dig selv.

Om at håndtere angst

Min erfaring er at det hjælper at begynde at forstå hvad der tricker det, begynde at se på sit liv, og kunne begynde at identificere det. Begynde at om ikke være på forkant, så finde måder at håndtere det på når du mærker det.

Så, hvis du er i behandling hos mig, er der opmærksomhed på at tale om hvordan du har det, tale om værktøjer til at håndtere angsten med, og derudover arbejde fysisk med det via behandlingen med Biodynamisk Kraniosakralterapi.

Kropslig ro ved behandling

Her går jeg ind og arbejder først og fremmest på at kroppen får ro. Jeg arbejder på vejrtrækningen og med hele det underliggende system af ressourcer. Det er det jeg tidligere har omtalt som de embryologiske kræfter, kroppens egen iboende behandlingsplan – altså den naturlige mekanisme, hvor den heler og reparerer sig selv. Hermed får du adgang til mere ro og det er vejen til at krop og sind igen kan begynde at arbejde hen imod mere ro og balance og stabilitet.